top of page
IMG_7821.JPG
IMG_7915.JPG

Ohjeita terapiaan hakeutuvalle:

Miten varaan ajan?

​

Terapia-ajan voit varata joko Terapiatalo Nosteen asiakaspalvelusta tai suoraan minulta sähköpostilla tai puhelimitse. Kysy vapaita aikoja.

​

Paljonko terapia maksaa?

​

Hinta on 100e / istunto.

​

Milloin terapia alkaa vaikuttaa?

​

Terapia vaatii aikaa, eivätkä todelliset muutokset tapahdu hetkessä. Keskimääräinen jungilaisen terapian kesto (1 istunto viikossa - lomat) on 1-2 vuotta.

​

Pitääkö terapiassa käydä joka viikko?

​

Terapian vaikuttavuuden mahdollistamiseksi istuntoja olisi hyvä olla säännöllisesti. Analyysityö vaatii sitoutumista asiakkaalta ja terapeutilta. Yleisin tapaamistiheys on kerran viikossa.

​

Pitääkö aina mennä pitkään terapiaan?

​

Elämästä otteen saaminen, elämäntilanteen pohtiminen, omien ongelmien kohtaaminen ja niiden käsittely ei vaadi pitkää terapiaa. Muutamakin istunto voi auttaa selkiyttämään oman elämän suuntaa. Kuka tahansa voi hyötyä lyhyestä tai pitkästä terapiasta.

​

Miten valmistautua istuntoihin?

​

Ensimmäisellä tapaamisella kysyn elämäntilanteestasi kysymyksiä - miksi hakeudut terapiaan?

Oletko käynyt terapiassa aikaisemmin?

Auttoiko se? Miksi se auttoi? Miksi se ei auttanut?

Millaista arkesi on?

Missä kärsimyksesi on ja miten se näkyy?

Kysyn myös lapsuuden perheestäsi. Kysyn missä olet kasvanut, millaista oli kasvaa juuri siellä ja miten koet, että kasvuympäristösi on sinuun vaikuttanut.

Nämä ovat tärkeitä asioita myös tutustumisen kannalta.

Kysyn unista. Kerro joku uni, jonka muistat.

Kysyn mielenkiinnon kohteistasi ja elämäntyylistäsi.

Vaatii aikaa oppia puhumaan avoimesti oman mielen sisällöistä. Terapiaistuntoihin kannattaa suhtautua mahdollisuutena ilmaista itseään kokonaisvaltaisesti. Terapiahuone on sinua varten.

​

Istunnoista yleisesti:

​

Terapiassa asiakkaan tehtävä on puhua kaikesta, mitä mielessä liikkuu - mahdollisimman avoimesti.

Joku tykkää valmistautua istuntoihin tarkasti ja määritellä aiheet. Toinen haluaa puhua spontaanisti mitä mieleen tulee.

​

Mitä tarkoittaa jungilainen analyysi?

​

Analyyttinen psykologia on sveitsiläisen psykiatrin ja psykoanalyytikon Carl Gustav Jungin kehittämä psykologian ja psykoanalyyttisen psykoterapian suuntaus. Se on lähtökohdiltaan syvyyspsykologinen, ja kuten kaikissa syvyyspsykologisissa suuntauksissa, siinä keskeistä on tietoisen ja tiedostamattoman mielen välinen vuorovaikutus.

 

Jungilaisen psykologian yksi erityispiirre on se, että meihin katsotaan vaikuttavan myös henkilökohtaisen elämämme ulkopuoliset, tiedostamattomasta nousevat tekijät. Nämä tekijät, joita kutsutaan arkkityypeiksi, kuuluvat kollektiiviseen tiedostamattomaan ja tulevat esiin mm. kulttuuriperinnössä, saduissa ja myyteissä, sekä uskonnollisissa ilmiöissä.

 

Ulkoiset ja sisäiset ristiriidat näkyvät psyykkisinä oireina ja kärsimyksenä. Toisaalta toimiva yhteys ympäristön, tietoisen mielen ja tiedostamattoman välillä mahdollistaa ihmisen psykologisen kasvun, individuaation. Jungilaisessa terapiassa kohdataan individuaatioprosessia. Se tarkoittaa omaksi itseksi tulemista - uutta tietoisuutta niistä tekijöistä, joilla henkilö suhtautuu ihmissuhteisiin, psykologisiin ja kulttuurisiin kokemuksiinsa. Voidaan puhua oman myytin rakentumisesta - merkityksen löytämisestä omalle elämälle.

​

Terapian lähtökohtana ei ole pelkästään tarkastella ihmisen kärsimystä ja psyyken oireita menneisyyden tapahtumien valossa, vaan löytää se uuteen tasapainoon pyrkivä näkökulma, joka paljastuu oireiden sisältä. Jungilaisessa terapiassa unet nähdään arvokkaana mahdollisuutena saada tietoa psyyken dynamiikasta. Unet voivat pitää sisällään symbolisen avaimen kohti muutosta. Unien tulkinnan lisäksi terapiassa voidaan hyödyntää aktiivisen imaginaation menetelmää, jossa psyyken sisäisiä ja ulkoisia merkityssuhteita voidaan tarkastella mielikuvituksen avulla.

IMG_7922.JPG

Yhteydenotto:

  • Facebook
  • LinkedIn

Thanks for submitting!

bottom of page